Música en família

El taller Música en Família és una experiència enriquidora i educativa, dissenyada especialment per a infants de 6 mesos a 3 anys i els seus acompanyants adults. En aquest programa, abordem la música no sols com un element de diversió, sinó també com una eina essencial de les primeres etapes de desenvolupament dels nens i nenes. La música té el poder d’estimular àrees clau del cervell, fomentant habilitats cognitives, sensorials i emocionals en els més petits. A través de cançons, jocs i l’ús d’instruments senzills, oferim un espai per aprendre i gaudir, permetent a les famílies compartir moments d’alegria i descobriment musical.

Què són les Sessions de Música en Família?

Les sessions de Música en Família són trobades educatives programades on els infants, acompanyats d’un adult, se submergeixen en el món de la música. Aquestes sessions estan dissenyades per a ser dinàmiques i atractives, utilitzant una varietat de tècniques i materials adaptats a l’edat i desenvolupament dels nens. Durant la sessió s’exploren diferents aspectes de la música: des de ritmes i melodies fins a instruments i cançons. L’objectiu és oferir una experiència enriquidora que estimuli els sentits, fomenti l’aprenentatge i promogui la creativitat.

Estructura i Durada Típica d'una Sessió

Cada sessió de Música en Família acostuma a durar aproximadament entre 45 minuts i una hora, un temps adequat per a mantenir l’atenció i l’interès dels nens petits.

L’estructura de la sessió es divideix en diverses parts:
Escalfament i Benvinguda: Un breu període perquè els nens s’adaptin a l’espai i es familiaritzin amb l’entorn.
Activitats Musicals Centrals: Aquí es realitzen diverses activitats, com cantar, ballar, i explorar instruments musicals.
Temps de Joc Lliure amb Música: Un moment perquè els nens experimentin amb els instruments i sons al seu propi ritme.
Tancament: Una cançó o activitat calmada per a acabar la sessió, ajudant els nens a fer una transició suau de retorn a la seva rutina diària.

Rol de l'Acompanyant Adult en la Sessió

L’acompanyant adult juga un paper crucial en les sessions de Música en Família. No és només un observador, sinó un participant actiu que interactua i es connecta amb el nen a través de la música. S’espera que l’adult:

Animi i faci costat al nen en les activitats proposades.
Participi juntament amb el nen, mostrant interès i gaudi en la música.
Ajudi a guiar al nen en l’ús d’instruments i en la participació dels jocs musicals.
Proporcioni un entorn segur i càlid on el nen se senti còmode per a explorar i expressar-se.

Aquest enfocament col·laboratiu assegura que les sessions siguin beneficioses tant pel desenvolupament de l’infant, com per enfortir la relació entre el nen i l’adult. Al final, Música en Família és una experiència compartida que enriqueix tant als nens i nenes com als seus acompanyants.

Com apuntar-se a Música en Família?

Música en Família és un taller puntual que ofereix una oportunitat perquè els nens explorin i desenvolupin el seu potencial des de ben petits, en un ambiento segur i estimulant. Convidem a pares, mares, avis, àvies o cuidadors a ser part d’aquesta aventura musical, on cada nota i cada ritme contribueix al creixement integral dels petits participants. Per estar informats sobre la seva programació per poder formar part d’aquestes sessions de Música en Família, ho podeu consultar a través del formulari següent. Si teniu qualsevol dubte, el nostre equip està disponible per a assistir les vostres consultes.

Descobreix el poder de la música

Explora els fascinants instruments que estudiem i uneix-te a la nostra meravellosa comunitat musical. Matricula’t ara per al curs 2023/2024 i comença el teu viatge musical amb nosaltres.

Matrícula oberta, Inscriu-te!

Segueix-nos a Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Connected account for the user tallerdemusicabdn does not have permission to use this feed type.